dimarts, 14 de juny del 2011

Juan Ponce pren possessió com a regidor a l'Ajuntament de Vilamarxant defensant el Valencià


El regidor de Compromís per Vilamarxant, Juan Ponce, va prometre el càrrec el dissabte passat en el ple de constitució de la corporació municipal, i durant el jurament també va prometre “impulsar l’ensenyament en valencià plurilingüe. La coalició repeteix, com l’anterior legislatura, un regidor. Pura Martínez deixa el càrrec després d'una legislatura de molt treball.

Abans del ple de constitució, Pura Martínez i el portaveu del PSPV-PSOE a Vilamarxant, Jesus Montesinos, van llegir junts el manifest de l'Escola Valenciana, que exigeix ensenyament públic de qualitat, sense retallades i en valencià.

La col·lació rebutja rotundament la proposta del Consell de Font de Mora, que pretén suprimir les línies d'ensenyament en valencià i substituir-la per un fals plurilingüisme que pretén una vegada més posar en desús la llengua pròpia del nostre poble i del País Valencià.

A continuació disposeu de la intervenció íntegra del regidor i diputat per Compromís per Vilamarxant, Juan Ponce.

Bon día a totes i a tots

En primer lloc com a portaveu de la coalició COMPROMÍS PER VILAMARXANT integrada per dones i homes de tres partits valencians: Bloc Nacionalista Valencià, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds Esquerra Ecologista, i també per gent independent, vull agrair a tot el poble en general l’acollida que ens ha dispensat perque ens hem sentit respectats en les nostres idees i valorats pel nostre treball.

També vull felicitar a tots i totes els que conformen este ajuntament, ja que arribar ací no es fàcil i requereix un gran esforç en recursos materials i humans, i grandes dosis d’energia i d’il·lusió; il·lusió per contribuir a què Vilamarxant siga cada volta un poble millor i més pròsper.

I de manera molt especial vull donar les gràcies a les persones que ens han confiat el seu vot i que han fet possible que la nostra candidatura tinga representació en este consistori.

Des de Compromís per Vilamarxant continuarem treballant en la linea portada a terme per la fins a hui regidora Pura Martínez: farem política en este edifici, pero també fora, al carrer, mitjançant el nostre butlletí, el contacte personal i les xarxes socials.

Presentarem propostes, mocions i interpel·larem l’equip de gobern amb preguntes per fiscalitzar la seua gestió, perque eixa és la nostra obligació. I defensarem el nostre programa, perque les veus valencianistes, progessistes i ecologistes estigan presents a la Corporació:

La democràcia no consisteix únicament a depositar el vot cada cuatre anys; consisteix també a fomentar el diàleg i la participació ciudadana en els temes que afecten directament al ciutadà i que, per tant, requereixen el consens de tots i totes.

En este sentit exigirem una vegada més un urbanisme de consens, perque tots som poble. I entre tots hem de decidir el model de creixement, que ha de ser respectuos amb el medi ambient, per a deixar els nostres fills un Vilamarxant millor del que ens hem trobat. Abans de la presa de qualsevol decisió política es necessari escoltar les propostes que fa la societat i consensuar els temes de major repercusió.

També cal retornar-li l’estatus i el prestigi que es mereix la nostra llengua, el valencià, i l’ajuntament ha de promocionar el seu ús i fer possible la seua normalització en tots els àmbits, començant pel propi ajuntament.

Finalment exigim el que es de justícia, la participació que ens correspon al periòdic d’informació municipal, editat per l’ajuntament, i recorde-m’ho ara i ací, institució de la qual formem part. 

De la mateixa manera cal que els plens es facen fora de l’horari laboral perquè l’ajuntament, primer, ha de facilitar la conciliació de la vida laboral i política dels regidors i regidores. Però, sobretot, perquè puguen participar tots i totes els qui ho desitgen.

Ja per acabar, vull expresar sincerament que posem les nostres idees i el nostre treball al servei de tot el poble; el nostre es un projecte obert a tots per acoseguir un Vilamarxant amb més qualitat de vida, més democràtic, i més participatiu.
Moltes gràcies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada